Acasă » Povestea lui Calmy » Firul epic 2

Firul epic 2

Episodul 1 (Matilda)

Etui Calmar Eter (Calmy pentru prieteni) şi-ar lepăda, ca pe un balast detestabil, toate cele trei prenume care, stându-i alături de numele de familie ca bigudiurile pe chelie, i-au preschimbat certificatul de naştere în maculatură şi au fost cât pe ce să-i servească drept paşaport către demenţă. Dar nu poate, căci, dovedindu-se un meseriaş încărcător de belele pe greabăn de creştin fraged, prevăzătorul său tată, popa Manole Furtun, mare iubitor de alcool şi de nume care nu se regăsesc pe paleta spălăcită numită calendar, s-a dus glonţ de la botez la notar şi a trântit o clauză în testament: orice schimbare, totală sau parţială, a numelui din certificatul de naştere înseamnă dezmoştenire, e zid despărţitor dintre fiul denaturat şi „casa a mare” din centru, mândria târgului şi darul înaintaşilor, pe care orice reprezentant al clanului Furtun îl pune (paradoxal!) mai presus de darul beţiei.

Episodul 2 (Suzana)

Calmy, pe numele sau real: Etui Calmar Eter Furtun se lovi de un teanc de maculatura utilizata pe post de despartitor, in camera sa amarata. Nu era cine stie ce meserias si uneori isi simtea creierul plin de balast, dar acum chiar ca i se pusese pata, cand isi vazu podeaua vraiste! Lua o decizie pe loc, ca si cum un incarcator l-ar fi umplut de energie. Nu o sa-si schimbe numele, ca oricum ar fi fost dezmostenit prin clauza din testamentul facut de tac-su, in prezenta unui notar. Dar o sa-si spuna E.C.E. Furtun! I se parea ca suna ca un fel de reprezentant! Si ce daca nu era trecut in buletin sau pasaport! E.C.E. putea avea o paleta de sensuri. Cine are chef, sa caute!

Episodul 3 (Vienela)

Aruncă o ultimă privire spre oglinda veche, de pe care vopseaua s-a jupuit parțial, își drege glasul și iese din casă. După bunul său obicei, E.C.E. Furtun își petrece dimineața de sâmbătă citind ziarul pe o bancă oarecare, la periferie, departe de tumultul orașului și de casa a mare, unde nimeni nu îl înțelege. Strânge pleoapele, încercând să vadă mai clar în lungul străzii. Tocmai atunci, la trecerea de pietoni oprește o mașină roșie, cu numere de Spania, și din ea coboară val-vârtej o tânără enervant de frumoasă.

-Treci înapoi! se aude dinspre automobil glasul plictisit al unui bărbat.

Fata îl ignoră. Așezată în celălalt capăt al băncii, aprinde o țigară, oftează și suflă tot fumul către E.C.E. Furtun, făcându-l pe acesta să tresară. De-ar putea țese o pânză fină, să prindă musculița în plasă acum, cât e supărată pe celălalt…

Episodul 4 (Suzana)

E.C.E. Furtun simti un impuls nelamurit, inspirand fumul tigarii tipei care se asezase pe banca, langa el. Nu fumase de cateva zile. Isi dramuia la sange cheltuielile. Dar acum se simtea rascolit de pofta. De fapt, de tot felul de pofte… Si nu pricepea ce astepta de la el. Habar nu avea de ce, dar nu se simtea in largul lui. Avea un instinct extrem de ciudat. Nu stia de la cine il mostenise, dar in anumite momente, simtea in cap un fel de clinchet. Ca de la clopoteii de vant. Atunci stia sigur ca o primejdie se apropie. Arbora insa o mina calma si un zambet pe care si-l stia cuceritor. O privi insistent si de o impertinenta moderata. Fata ii sustinu privirea fara sa clipeasca. Si se prefacu mult prea evident neinteresata de gesturile insotitorului din masina cea rosie cu numar strain. Zambi lasciv si provocator si ii oferi o tigara, intinzand spre el o mana fina, cu un tatuaj bratara sub forma unui sarpe.

Episodul 5 (Suzana)

E.C.E. nu era hotarat cum sa procedeze. Toate experientele lui cu brunete se terminasera dezastruos. Chiar cu jale mare! Nu prea avea abilitati de cuceritor, chiar daca o ghicitoare ii spusese ca are o frumusete medievala. Ideea l-a infuriat, desi nu avusese argumente. Credea totusi ca fusese influentat de o predica a lui tac-su, popa Manole Furtun. Amintirile din diverse etape de viata se cam amestecasera si nu reusea sa fie pe felie tocmai acum, in fata cu o astfel de frumusete. Era constient ca el nu putea fi o destinatie pentru o astfel de creatura. Cel mult un popas scurt. Si se enerva brusc, acompaniat de un scrasnet de pietris produs de propriul picior care strivea glodul. Chiar daca nu era vreun cavaler cu sabie pe cal alb, fiecare celula din corp ii cerea sa actioneze. Intinse mana dupa tigara oferita. Cand o atinse, ochii i se holbara de groaza: sarpele de pe tatuaj isi ridicase capul pregatindu-se de salt…

Episodul 6 (Suzana)

…Dar saltul nu porni! E.C.E. crezu ca tatuajul era special gandit pentru a crea efecte 3D. Avea scuza ca nu mai vazuse asa ceva. Daca asta putea fi de acceptat, ca ditamai vlajganul se speriase de un  tatuaj! Isi continua gestul si lua tigara. Fie ce-o fi! Spera ca poate nu ii sesizase groaza din ochi. Desi… Femeia continua sa-i sustina privirea fara sa clipeasca. Avea niste ochi extraordinari de frumosi si albastri. Dar i se pareau groaznic de reci. Pe E.C.E.  il infiora aceasta privire. Ii veni in minte o scena cu un sarpe care isi hipnotizeaza prada si apoi o sugruma… Cobori usor privirea spre tatuaj. Incepea sa-l obsedeze. Acum avea  impresia ca ochii  sarpelui se inrosisera, sclipind batjocoritor. Facu un efort sa-si depaseasca aceste senzatii de neinteles. Isi compuse chiar un zambet, cumva complice. Si incepu sa-si caute bricheta, pentru a masca felul ilogic in care se simtea.

Episodul 7 (Matilda)

Fata simţi mişcarea şarpelui şi ştiu că era avertismentul lui Jose Maria Luis, care-şi oprise maşina roşie în prima parcare, la vreo două sute de metri distanţă, destul de aproape ca să poată manipula blestemăţia.

Ştiu şi că tânărului de pe bancă nu-i scăpase ciudăţenia.

„Noroc că există efectele speciale 3D. Poate crede că au apărut şi în tatuaje”, îşi spuse ea, dar, câteva secunde mai târziu, când mai mult simţi decât văzu ochii şarpelui înroşindu-se, o cuprinse o asemenea disperare încât remarcă abia în ultima clipă zâmbetul cumva complice al bărbatului de alături, care tocmai scotea cu mişcări stângace o brichetă.

Episodul 8 (Suzana)

E.C.E. isi aprinse tigara straduindu-se sa-si ascunda tremurul mainii. Ochii fetei de aceasta data il priveau disperati. Realiza brusc ca nu avusese halucinatii. Revazu mana cu tatuajul. Ochii sarpelui nu numai ca se inrosisera, dar sesiza ca trupu-i incepea sa unduiasca si sa pulseze. Categoric nu era o halucinatie. In mod straniu aceasta concluzie il linisti, chiar daca nu stia cu ce are de-a face. Dar avea certitudinea pericolului. Clopoteii din capul lui sunau de zor…
Intinse mana incercand sa-i apuce incheietura, chiar daca gestul parea grobian chiar si in sistemul lui de referinta! A fost o miscare complet neinspirata pe care a regretat-o in secunda urmatoare. Sarpele isi ridica capul si ataca fulgerator. Dupa care se retrase. Fata parea paralizata de groaza iar E.C.E. vazu pe mana ceva ce parea un fel de arsura. Dar, surprinzator, nu-l durea nimic. Simti insa ca il ia ameteala. Privirea i se incetosa si isi pierdu cunostinta…

Episodul 9 (Vienela)

pentru câteva clipe. Când se trezi, în jur mirosea a leurdă proaspăt culeasă. Îl apucă un râs isteric: în urmă cu vreo doi ani o mințise pe iubita-i de atunci că în locurile unde miroase a usturoi și unde crește leurdă poți găsi întotdeauna șerpi. Un mit vechi, numai bun de păcălit fetele naive. Totuși, de unde venea clinchetul de clopoței?

Privirea aruncată în jur și nările mult dilatate îl lămuriră imediat. Avea alături o ființă caldă, cu trup aproape fusiform, din care groaza ieșea prin toți porii, palpabilă. Își îndreptă limba spre ea, să o simtă mai bine și… Să o simtă mai bine, ca și cum el însuși ar fi șarpe? Nevoia bruscă de a se întinde la soare, de a-și încălzi spaima fără nume, îl făcu pe E.C.E. să…

Publicitate

9 gânduri despre „Firul epic 2

  • Ajunsese la spam, dar l-am recuperat. 🙂
   Însă nu pot intra pe blogul tău, îmi apare mesajul ăsta:
   „Hopa, aceasta este o eroare.
   Ne cerem scuze pentru neplăcerile create.
   Încercați să actualizați pagina pentru a vedea dacă situația s-a restabilit.”

   Apreciază

 1. Pingback: Calmy – pe alt fir de-al dumisale | ropot de secunde...

 2. Pingback: Clinchet de clopoței | Vieneland

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s